Gisteren mochten we weer met een afvaardiging van Suirankan vertrekken naar Amsterdam. Voor sommige de eerste CT en dus weer een ervaring rijker. Er was een ‘eenvoudige’ shinpan seminair voor beginners, om mensen kennis te laten maken, maar ook vooral om kendoka enthousiast te krijgen voor dit onderdeel van Kendo. Nadat iedereen minimaal 2 beurten had gekregen om als shinpan op te treden en er vele regels, gedragingen, in en uitstappen en seinen met de rode en witte vlaggen waren gepasseerd, was er nog een uur lang jigeiko. Dit werd door de aanwezigen gretig aangepakt om nog even lekker te zweten en met sensei of bekende en onbekende kendoka te sparren.

Artikel van de dag : EKF Shinpan Regels Artikel 12:
Een yuko-datotsu is gedefinieerd als een correcte slag of stoot op de toegewezen doelen (datotsu-bui: men, kote, do, tski) van de tegenstanders uitrusting.
De slag of stoot moet worden uit gevoerd met ‘high spirits’ en correcte houding waarbij gebruik wordt gemaakt van het juiste deel van de shinai (datotsu-bu…) onder de correcte hoek (hasuji (tsuru aan de bovenzijde, snijkant op het doel)),
gevolgd door zanshin.

Categories:

Tags:

Comments are closed