Vandaag [06-06-2023] zijn we op bezoek geweest tijdens de sportles op het Terra in Meppel.

Na een filmpje op YouTube in het klaslokaal, verzamelden zich de groepen in de sportzaal. Hier ontvingen de leden van Kendo Dojo Suirankan de leerlingen van het Terra met een gepaste buiging zoals dat gebruikelijk is bij Japanse sporten.

Een korte introductie van Suirankan en haar leden volgde. Daarna een praatje over wat Kendo nu eigenlijk is en het ontstaan van deze zwaardvechtkunst.
Vervolgens was er een warming-up om de spieren los en warm te maken.

2 leden van Suirankan vervolgden de les met een demonstratie van een ‘examen’ wedstrijdje. Er was veel hilariteit vanwege de kreten die worden geuit tijdens het uitvoeren van deze wedstrijd, maar het maakte ook indruk vanwege de rake klappen die worden uitgedeeld. Kendoka’s dragen gelukkig beschermende kleding die deze klappen opvangen en pijn voorkomen.

Ondertussen was het tijd geworden om zelf aan de slag te gaan. Na een korte instructie mochten de leerlingen zelf de slagen Men en Kote (slag op hoofd en pols) uitvoeren op de leden van Suirankan. In het begin nog onwennig, maar later toch al met enige impact en zelfs een enkele leerling die de uitvoering aardig onder de knie kreeg.

De les sloten we af met, op verzoek, nog een demonstratie van een echt wedstrijdje en een deel van de kata. Op Japanse wijze groeten wij elkaar en gingen uiteen.

Wij hebben het reuze naar onze zin gehad en deze groep leerlingen laten kennis maken met onze sport en in de volgende weken zijn we er weer voor 2 andere groepen.

Categories:

Comments are closed