Kendo Dojo Suirankan is een actieve en energieke vechtkunst club van mensen uit diverse leeftijdsgroepen en achtergronden. Wij zijn enthousiast over onze sport en proberen dat ook mee te nemen in ons dagelijks leven.

Suirankan is opgericht in 1975 als Kendo Dantai in Meppel door o.a. Henk de Jong sensei, de man van de huidige dojo-leider Joke de Jong sensei . Door de jaren heen is de club gemiddeld 15 leden groot geweest. Soms meer, maar er waren ook tijden dat er 2 leden trainden.

Onze dojo-leider, Joke de Jong sensei, heeft van 1996 tot 2002 zeer actief Kendo beoefend in het Nationaal Kendo Team en vertegenwoordigde Nederland op diverse wedstrijden zowel nationaal als internationaal. Een van de hoogte punten was het wereldkampioenschap in Japan. Nu is zij Secretaris van de Nederlandse Kendo Renmei (NKR), Nationaal scheidsrechter en leraar in Meppel en Zwolle en draagt haar kennis over aan haar leerlingen.

Op dit moment traint Suirankan elke dinsdag en donderdag van 19:30 tot 09:00, onder leiding van onze sensei, in de sportzaal van Kindcentrum Stadskwartier, Catharinastraat 9, 7941 JD in Meppel en extra op meerdere zon- en zaterdagen in sportcomplex OnCampus, Campus 2-6, 8017 CA in Zwolle.
Eens per 2 maanden wordt er landelijk getraind in Amsterdam (5 x per jaar) of Zwolle (1x per jaar).

Wij doen mee aan landelijke wedstrijden zowel individueel en in teamverband en sommige leerlingen volgen ook nog de zomer seminars.

Wil je meer weten? neem dan contact met ons op!